Sundby Boldklubs historie: Del 4: Ny retning og Gennemsigtighed
Ny Retning og Gennemsigtighed: Sundby Boldklub i 2000'erne
I slutningen af 1990'erne oplevede Sundby Boldklub et medlemsfald på grund af flytningen af klubben, da andre lokale fodboldklubber var nemmere tilgængelige. I begyndelsen af 2000 flyttede klubben til Raffinaderievej 3 i Kløvermarken fra Amagerbros idrætsanlæg. Denne flytning medførte tabet af mange tidligere medlemmer. Valget af den nuværende adresse, Raffinaderievej 3, var baseret på en afvejning mellem den og Lossepladsvej, hvor fodboldklubben Hekla var placeret. Beslutningen blev truffet af Jan Schumann og Rene Bolo Engstrøm, der havde politiske kontakter, der bidrog til klubbens forbedrede omdømme på lokalt niveau. For at styrke medlemmernes tilknytning til klubben og vise engagement indførte Poul Larsen og Kruyff i starten af dette nye projekt en ordning, hvor 50 medlemmer blev transporteret frem og tilbage to gange om ugen. Formålet var at investere tid og energi i medlemmerne for at vise, at de udgjorde klubbens fremtid. Denne tilgang vakte interesse i lokalsamfundet og medførte en stigning i antallet af medlemmer.
Klubbens trænere på det tidspunkt, Kylle og Jytte Henriksen, havde ansvaret for henholdsvis drengene og pigerne. Det er bemærkelsesværdigt, at omkring 15 spillere fra den tid, både piger og kvinder, nu spiller på klubbens 1. hold. Dette afspejler Sundby Boldklubs vision om at dyrke egne talenter i klubben. Flytningen til Kløvermarken repræsenterede i en blanding af sorg og glæde, men sammenlignet med forholdene på Amagerbro Idrætsanlæg, var Kløvermarken en omfattende forbedring og opdatering i overensstemmelse med nutidens standarder.
Spørgsmålet om, hvorvidt Sundby Boldklub stod over for en ny æra, var ikke klart defineret. Mulighederne var til stede, men det krævede hårdt arbejde ud over det sædvanlige for at opnå resultater. Dette ansvar lå hos klubbens bestyrelse, ansatte, trænere, ledere og ikke mindst de aktive spillere. Alle skulle bidrage med deres kompetencer, engagement og energi for at skabe succes og glæde. Det interne i klubben begyndte at se på, hvilken målsætning der skulle danne fundamentet for fremtiden. Der blev derfor taget kontakt til mere end 10 personer, der havde interesse i klubben, hvor der blev afholdt ugentlige møder over 10 uger. Disse møder involverede diskussioner, om hvilken vision og mission Sundby Boldklub skulle have. Desuden er visse indflydelsesrige personer fra den tid stadig en del af bestyrelse og ledelse.
Nogle år senere blev "Fnuggi-projektet" sat i gang i 2004/2005 med Jesper Langhorn (Kylle), Allan Henriksen og Dede som styrmand. Formålet med dette projekt var at få forældre aktivt involveret i klubben sammen med deres børn. Dette skabte øget opmærksomhed omkring Sundby Boldklub, og medlemstallet begyndte langsomt at stige. Projektet resulterede også i flere priser for dette fremragende initiativ. I 2008 blev et nyt koncept, Sundby Akademi, lanceret med Thomas Karabulut, Hammer og Karim Graini i front. Formålet var at udvikle spillere med talent og maksimere deres potentiale, både drenge og piger. Sundby Akademi skabte stor interesse blandt topklubber i Superligaen, såsom FCK, der forsøgte at tiltrække disse talenter i en ung alder. Internt i klubben førte dette til større seriøsitet med hensyn til træning, kampe, faciliteter osv. I 2015 vandt Sundby Boldklub prisen for "fodboldklubben i København" (årets fodboldklub i København 2015). Denne anerkendelse medførte en strøm af medlemmer, og klubbens omdømme skød i vejret.
I foråret 2019 indførte DBU et nyt licenssystem med stjerner som indikator for at øge gennemsigtigheden i klubbernes arbejde med herretalentudvikling. I 2019 var Sundby Boldklub ikke repræsenteret på den nationale liste, men i 2020 opnåede klubben imponerende 22,24 point og dermed en stjerne. Dette placerede klubben som nummer 44 i hele landet og nummer 9 i DBU København. I 2021 opretholdt klubben sin stjerne og nåede en plads som nummer 48. I 2022 blev stjernerne øget til 1,5, hvilket sikrede klubben en position som nummer 40 på landsplan.
Ud over at være en fodboldklub, der stræber efter de bedst mulige resultater, er det værd at fremhæve, at Sundby Boldklub er et sted for alle. Foreningen har et tæt knyttet bånd til det lokale samfund og engagerer sig i at skabe en åben og inkluderende kultur, hvor alle kan føle sig velkomne. Et stærkt samarbejde med frivillige, unge og mennesker med en lang historie i klubben er en af de mange værdier, som klubben værdsætter.