Magisk aften i Sundby Idrætspark

image 1-0 over Holbæk - den første sejr i 3. Division er hjemme.
Michael Jensen - Fotos: Kjeld Rasmussen.
08. september 2024 kl. 13:13
Fredag aften blev helt fantastisk da herreholdet fik sin første sejr i dansk divisionsfodbold nogensinde.

Holbæk blev besejret med 1-0 på et mål af Yasin Dogan efter 52 minutter - blot 6 minutter efter, han var kommet på banen i stedet for Nicolai Jægergaard.

Men det holdt hårdt mod de godt spillende gæster. Det var ikke meget de lod Sundby have bolden i egen hule, og især gav 1. halvleg en følelse af, at være trykket helt i bund af det dominerende Holbæk-mandskab.

I pausen foretog Sundbys trænerteam nogle taktiske justeringer, der ændrede kampbilledet. I 2. halvleg havde Holbæk også bolden mest, men Sundby blev langt bedre til ikke at have den, end tilfældet var i 1. halvleg. Der kom tydligt mere struktur på holdet. Det kunne især ses på de rigtigt gode omstillingsmuligheder, hjemmeholdet skabte efter pausen.

Første varsel kom allerede i halvlegens andet minut, da Sundby spillede sig til en kæmpe chance til Lucas Ravn lige foran Holbæk-målet, men desværre blev den ikke udnyttet.

Det blev til gengæld et slangehug af en omstilling på en opspilsfejl af gæsterne, godt fem minutter senere. Kasper Heerwagen fandt Yasin Dogan med en dyb aflevering, der fangede Holbæk-keeperen på midten af egen halvdel. Uden større besvær afdriblede Yasin den sagesløse målmand og sendte kuglen i kassen.

Den stenhårdt arbejdende Sundby-defensiv lagde grunden for denne sejr, hvor debutanten, Nicklas Dannevang, ret tydligt afslørede både ro og rutine som sikker sidste skanse.

Således blev aftenen både magisk og historisk, da den første sejr i 3. Division blev en realitet.